Content Section
Uutiset

Ensi vuonna Finnvera ei voi enää vakuuttaa lyhyen maksuajan vientikauppoja läntisiin teollisuusmaihin

Published date

Finnvera voi vielä tänä vuonna myöntää takuita lyhyen, alle kahden vuoden maksuajan vientikauppoihin EU-maihin ja muihin läntisiin teollisuusmaihin. EU-komission määräaikainen lupa on voimassa vuoden 2011 loppuun saakka, eikä sille voi hakea jatkoa.

Kaikki poikkeusluvan turvin myönnetyt luottovakuutussopimukset päättyvät automaattisesti 31.12.2011. Kehotamme asiakkaitamme, joilla on voimassa tällaisia luottovakuutuksia, varautumaan muutokseen ja hakemaan aktiivisesti vakuutusturvaa yksityiseltä sektorilta.

Vuosi 2012 tulee olemaan tältä osin ongelmallinen suomalaisille vientiyrityksille, mistä Finnvera on viestinyt selkeästi EU-komissiolle.

Finnveran toimeksiannosta tehdään parhaillaan tutkimusta, jolla kartoitetaan yksityisten luottovakuutusmarkkinoiden kokonaistilannetta Suomessa. Tuloksia saadaan marraskuussa. EU-komissio tutkii luottovakuutusmarkkinoita omalla tahollaan, jotta se voi uudistaa EU:n lyhyen maksuajan tiedonantosäädöksen ensi vuoden aikana.

Finnvera voi jatkossakin vakuuttaa läntisiin teollisuusmaihin vientikauppoja, joiden maksuaika on kaksi vuotta tai pidempi. Muihin maihin, kuten esimerkiksi Venäjälle, myönnetään luottovakuutuksia normaaliin tapaan maksuajasta riippumatta.

Lyhyen maksuajan luottovakuutustoiminnan EU-sääntely (PDF)

Lisätietoja:

Eeva-Maija Pietikäinen, päällikkö, kansainväliset suhteet, puh. 020 460 7279
Taru Eskelinen, kehityspäällikkö, puh. 020 460 7126
Benita Salenius, toimialavastaava rahoituspäällikkö, puh. 020 460 7342

Jaa sivu: