Content Section
Uutiset

Bisnesenkelitoiminta Suomessa nuorta

Published date

Veraventure toteutti tämän vuoden alussa yhdessä Helsingin Kauppakorkeakoulun kanssa tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten yksityissijoittajien taustaa ja sijoituskäyttäytymistä.

Tutkimuksen mukaan yksityissijoittajatoiminta on Suomessa nuorta. Suurin osa vastaajista on tehnyt sijoituksia alle kuusi vuotta. Sijoituksia on tehty 3-5 kappaletta. Tyypillinen sijoituskoko vaihtelee 100 000 - 500 000 euron välillä. Vastaajat eivät usko taloustilanteen vaikuttavan tulevien vuosien sijoitustoimintaansa. Mahdollinen luovutusvoittoveron huojennus voisi kasvattaa sijoitusmääriä jopa neljänneksellä.

Sijoituksia tehdään tutuille toimialoille. Kiinnostavimpia toimialoja ovat tietotekniikka, kuluttajaelektroniikka, kommunikaatio, energia ja ympäristö, teolliset ja B2B-tuotteet sekä biotieteet.

Valtaosalla sijoittajista on joko kaupallinen tai tekninen koulutus. Yrittäjätausta löytyy puolelta. Päätoimisia bisnesenkeleitä vastaajista on noin 70 %.

Tutkimuskohteena olleet sijoittajat ovat rekisteröityneet Veraventuren ylläpitämään SijoittajaExtra -palveluun. Palvelun kautta bisnesenkeleille tarjotaan mahdollisuutta sijoittaa Veraventuren hankevirrasta valikoituihin yrityksiin.

Tutkimukseen vastasi 35 sijoittajaa.

Lisätietoja:
manageri Hannu Jungman, Veraventure Oy, +358 20 460 3585
professori Jaakko Aspara, HKKK, +358 9 4313 8511

www.hse.fi
www.veraventure.fi

Jaa sivu: