Etsi Finnverasta

Tiedotteet

Edellinen sivu

Brasilia tarjoaa edelleen vientimahdollisuuksia suomalaisyrityksille

11.04.2016

Brasilialla arvioidaan olevan jatkossakin suuri merkitys Suomen viennille. Huolimatta Brasilian tämänhetkisistä talousvaikeuksista maan uskotaan tarjoavan tulevina vuosina liiketoimintamahdollisuuksia usealla suomalaisen vientiteollisuuden vahvalla toimialalla.

Finnveran liiketoimintajohtaja Jussi Haarasillan mukaan Brasilia on suomalaisyritysten näkökulmasta tärkeä ja ennen kaikkea kasvava markkina.

- Brasilian heikentynyt valuutta real kiihdyttää kysyntää vientiin suuntautuvalla puunjalostus- ja selluteollisuuden alalla. Lisäksi suuri potentiaali maan bioenergia- ja cleantech-aloilla on vihdoin realisoitumassa, ja Suomessahan on valtavasti näiden alojen huippuosaamista, Haarasilta sanoo.

- Lisäksi Brasiliassa on tehty runsaasti investointeja telekommunikaatioon, mistä suomalaisyrityksetkin ovat päässeet hyötymään.

Haarasillan mukaan Brasilian 200 miljoonan asukkaan taloudessa olisi suurta kysyntää myös kuluttajatuotteille.

- Kuluttajamarkkinat kasvavat tulevaisuudessa varmasti vielä voimakkaasti. Suomen Brasilian-vienti on kuitenkin toistaiseksi painottunut investointituotteille, eli Suomi ei ole päässyt ainakaan vielä hyödyntämään kasvavan keskiluokan kulutuspotentiaalia.

Talouden taantuman toivotaan jäävän lyhyeksi

Jussi Haarasilta arvioi, että Brasilian talousongelmat ja sisäpoliittinen kriisi heijastuvat vääjäämättä ainakin jonkin verran myös ulkomaisten yritysten liiketoimintaedellytyksiin Brasiliassa.

- On selvää, että tällä hetkellä kannattaa noudattaa normaalia suurempaa varovaisuutta ja harkintaa, kun suunnittelee kauppoja Brasiliaan. Korostan kuitenkin, että tämänhetkisistä ongelmista huolimatta Brasiliassa on paljon hyviä yrityksiä ja toimialoja, joiden kanssa käydä kauppaa, hän sanoo. 

- Pidemmällä aikajänteellä Brasilia yhä erittäin potentiaalinen vientimaa Suomelle, ja sinne voisi myydä paljon nykyistä enemmänkin. Toivomme tietenkin, että Brasilian talouden taantuma jää mahdollisimman lyhytkestoiseksi.

Haarasillan mukaan Finnvera on mielellään mukana tukemassa suomalaisyritysten vientiponnisteluja myös Brasiliaan, mutta seuraa Brasilian taloustilanteen kehittymistä tarkkaan.

- Mitä enemmän kauppoja suomalaiset vientiyritykset saavat, sitä paremmin koko Suomi voi.

Finnveralla on kaikista maista kolmanneksi eniten takausvastuita juuri Brasiliaan. Tämä johtuu paitsi suomalaisyritysten aktiivisuudesta Brasilian suuntaan, myös siitä, että yksittäiset Brasilian-kaupat ovat euromääräisesti usein hyvin suuria.

Lisätietoja:
Jussi Haarasilta, liiketoimintajohtaja, p. 050 346 95 37

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot