Etsi Finnverasta

Artikkelit

Edellinen sivu

The Montreal Group: Innovatiiviset tuotteet ja palvelut tärkeitä pk-yrityksille

31.12.2017

Ympäristöystävällinen rahoitus, innovatiiviset tuotteet ja palvelut sekä online-palvelut ja digitalisaatio ovat kansainvälisestikin tärkeitä teemoja pienille ja keskisuurille yrityksille. Teemoista keskusteltiin kesäkuussa 2017 Helsingissä, kun Finnvera isännöi The Montreal Groupin vuosikokousta. Yhteisten teemojen ympärille kokoontui lähes neljäkymmentä vierasta ryhmän yhdeksästä jäsenmaasta.

The Montreal Group on vuonna 2012 perustettu valtio-omisteisten mikro-ja pk-yrityksiin keskittyvien valtiollisten kehityspankkien maailmanlaajuinen yhteistyöryhmä parhaiden käytäntöjen ja innovaatioiden vaihtoon. Suomi liittyi vuonna 2014 ryhmään, jonka muita jäseniä ovat Brasilia, Intia, Kanada, Kiina, Malesia, Meksiko, Ranska ja Saudi-Arabia. 

The Montreal Group keskittyy vuosittain kolmeen pääteemaan, jotka vuosina 2016–2017 olivat juuri ympäristöystävällinen rahoitus, innovatiiviset tuotteet ja palvelut sekä online-palvelut ja digitalisaatio.

Teemojen sisältöjä työstetään vuoden aikana työryhmissä, joissa on jäseniä kaikista jäsenpankeista, ja työryhmien anti esitellään vuosikokousten yhteydessä. Helsingin vuosikokousta isännöivät Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä ja liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi, joka on myös The Montreal Groupin hallituksen jäsen.

Vuosikokouksen yhteydessä myös kansainvälinen pk-yritystapahtuma

Helsingin kolmipäiväisen vuosikokouksen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös pk-yritystapahtuma, jossa teemoina olivat cleantech ja Internet of Things (IoT). The Montreal Groupin, Finnveran ja Finpron organisoimaan SME Helsinki Missioniin osallistui yli 50 ulkomaista pk-yritysjohtajaa kuudesta jäsenmaasta ja yli 30 suomalaisyritysten johtajaa.

Yritystapahtuma koostui teemaluennoista, round table -keskusteluista ja yli 120 tapaamisesta osallistujayritysten välillä. Tapahtuman cleantech-yritykset osallistuivat Helsingissä samaan aikaan järjestettyyn World Circular Economy Forumiin ja IoT-yritykset vierailivat Tiedolla, Startup Saunassa ja Nokialla. Erinomaisen palautteen saanut pk-yritystapahtuma järjestetään myös vuoden 2018 vuosikokouksen yhteydessä Montrealissa.

Lisätietoa The Montreal Groupista

Kuvateksti: The Montreal Groupin puheenjohtaja ja Bpifrancen pääjohtaja Pascal Lagarde avasi vuosikokouksen Helsingissä, jota hän luonnehti yhdeksi maailman innovatiivisimmista kaupungeista.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot