Content Section
Artikkelit

Team Finland -verkosto Pohjois-Savossa

Pohjois-Savon alueella toimiva Team Finland -tiimi on profiloitumassa hyvää vauhtia kansainvälistymisen asiantuntijaksi.

Pohjois-Savon alueella toimivat kaikki julkiset Team Finland -toimijat: Finnvera, Tekes, Finpro ja ELY-keskus. Alueen organisaatioilla on ollut yhteistyötä jo pitkään, ja se on tiivistynyt entisestään viime vuosina.

Julkisten toimijoiden alueelliseen kumppaniverkostoon kuuluvat myös kauppakamari, yrittäjäjärjestöt, kehittämisyhtiöt, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto sekä Kuopio Innovation.

Vuoden 2016 aikana koko verkosto järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Suomessa näin suurella kokoonpanolla kaikki Kuopion alueen kansainvälistymistapahtumat. Ensimmäinen iso tapahtuma on 22.2.2016 Technopoliksella, aiheena Markkinainfo: Puola ja Saksa. 

Tapahtuman pääosassa ovat alueen vientiyritykset, jotka kertovat omat tarinansa matkasta menestyksekkääksi vientiyritykseksi. Lisäksi paikalle tulee Olszyn yliopiston liiketalouden professori sekä muita markkina-alueen konkareita.

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto sisällyttävät kaikki tulevan vuoden Team Finland -markkinainfot liiketalouden opiskelijoiden opinto-ohjelmiin. Tapahtumien yhteydessä toteutettavat rekrytreffit auttavat yrityksiä saamaan osaajia omiin tiimeihin ja opiskelijoita löytämään töitä Pohjois-Savon alueen vientiyrityksistä.  

Team Finland on tuonut Kuopiossa yritykset ja yritysten ystävät samaan veneeseen. Vientimarkkinoille suunnataan maajoukkuehengessä!

Savon Team Finland tähyää yhä aktiivisemmin vientimarkkinoille, ja tämä toiminta on myös Finnveran strategian yksi painopiste vuonna 2016.

Asiantuntijana rahoituspäällikkö
Heidi Nousiainen
Finnveran Savo-Karjalan alue

Team Finland -verkosto

  • Järjestää yhdessä kaikki alueen kansainvälistymistapahtumat
  • Tuonut Kuopiossa yritykset ja yritysten ystävät samaan veneeseen

Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Sakari Piippo