Content Section
Artikkelit

Nopealiikkeinen Etelä-Korea janoaa innovaatioita – Suomesta löytyy haluttua osaamista

Yli 50 miljoonan asukkaan Etelä-Korea on taloudellinen ihme, joka on kasvanut viimeisen 30–40 vuoden aikana kehittyvästä valtiosta maailman 11. suurimmaksi taloudeksi. Etelä-Korean suomalaisyrityksille tarjoamista mahdollisuuksista keskusteltiin 18.3. järjestetyssä Team Finland Talks -webinaarissa.

– Suomen maakuva Etelä-Koreassa on erittäin hyvä, paras Pohjoismaista, sanoo Suomen Etelä-Korean suurlähettiläs Eero Suominen.

Suomisen mukaan etelä-korealaiset jakavat suomalaisten kanssa yhteisiä arvoja, kuten kovan työn arvostuksen ja luotettavuuden. Etelä-Korea on insinöörien maa, joka tarttuu hanakasti trendeihin ja ottaa uudet innovaatiot käyttöön nopeudella, joka saattaa yllättää suomalaiset.

Suomessa etelä-korealaisten kiinnostusta herättävät muun muassa koulutus, luonto ja erilaiset hyvinvointiratkaisut.

Suuret monialayhtiöt määrittelevät suunnan

Etelä-Korean taloutta ja elämää dominoivat suuret monialayhtiöt, jotka määrittelevät maan suuntaa ja paljolti myös sitä, mitä mahdollisuuksia suomalaisyrityksille maan markkinoilla avautuu. Business Finlandin Trade Commissioner Kim Yoon-Mee nosti esille muutamia suurimpia yhtiöitä, joiden massiivinen mittakaava hämmentää. Neljä suurinta yritysrypästä, Samsung, Hyundai Motor, SK ja LG, muodostuvat lähes kolmestasadasta yrityksestä ja työllistävät yhteensä noin miljoona ihmistä.

Eräs ala, jonka Yoon-Mee mainitsee tärkeänä yhteistyömahdollisuutena, on terveydenhuolto ja erityisesti biosimilaarit, joiden teollisuudenalaa Etelä-Korea johtaa. Etelä-korealaisilla on valtava tarve bioteknologian innovaatioille, ja Suomessa on kykyä vastata tähän tarpeeseen.

Yhteys rahoittajiin aikaisessa vaiheessa

Etelä-Korea on luokiteltu Finnveran riskiluokitusasteikolla alhaisimman riskin maaksi. Sillä on erinomainen pankkisektori sekä käytössään modernit maksumenetelmät. Finnveran aluepäällikkö Outi Homasen mukaan viejäyritysten kannattaa kuitenkin harkita Finnveran vientitakuupalveluiden tai yksityisten luottavakuuttajien hyödyntämistä vientikauppaan liittyvien riskien minimoimiseksi. Ennakkomaksujen käyttäminen ei luultavasti onnistu maan suurien yritysten kanssa, ja vientitakuupalveluja käyttämällä viejät voivat tarjota ostajayritykselle huomattavasti kilpailukykyisemmät ja houkuttelevammat maksuehdot.

Etelä-Korean-vientiä käynnistävien yritysten kannattaa olla yhteydessä Finnveraan ja muihin rahoittajiin jo aikaisessa vaiheessa, jolloin käytettävät palvelut voidaan mukauttaa asiakkaan ja hankkeen vaatimusten mukaisiksi.

Voit katsella tallenteen webinaarista täältä .

Lue myös:

Pk-yritykten vientikaupan rahoitus

Finnveran maaluokitukset kartalla