Etsi Finnverasta

Artikkelit

Edellinen sivu

Muistoja vuosien varrelta - finnveralaiset kertovat

Info-lehden kansi
Finnvera Info-lehden juhlanumerossa oli henkilöstögallup, jossa finnveralaiset kertoivat muun muassa useimmin käyttämänsä rahoitustermin.

15.10.2019

Viisi finnveralaista kertoo 20-vuotisjuhlan merkeissä työstään yhtiössä. Tässä kysymykset, joihin pyysimme heiltä vastaukset.

 1. Kuinka kauan olet ollut töissä Finnveralla?
 2. Mistä tunnistaa finnveralaisen?
 3. Paras Finnverassa saatu oppi?
 4. Eniten käyttämäsi rahoitustermi?
 5. Kerro jokin muisto tai kommellus Finnvera-ajoiltasi.
Tiina Liukkonen, asiantuntija, puhelinpalvelu
 1. Finnveran ensihetkistä alkaen.
 2. Työpaikalla useimmat tunnistaa finnveransinisestä henkilökortin kaulanauhasta.
 3. Tekemällä oppii parhaiten.
 4. Neuvonnassa toistuu useimmiten sanapari ”liiketoimintasuunnitelma ja tulossuunnitelma”.
 5. Contact Centerin aloittaessa reilut 10 vuotta sitten Finnveran nimi sotkettiin vielä helposti muihin samantapaisiin yritysten nimiin. Niinpä olemme mm. etsineet liian nopeasti rikkoutuneista sukkahousuista valittaneelle asiakkaalle Finnwearin asiakaspalvelun numeron sekä kertoneet venäläiselle turistille Finnairin Rovaniemen lentojen aikatauluja.
Mårten Rosenberg, rahoituspäällikkö, Länsi-Suomi
 1. Aloitin melko tarkalleen 18 vuotta sitten, kun Finnvera oli oppinut kävelemään ja puhumaan.
 2. Ennen vanhaan sinisestä anorakista. Väitän, että finnveralainen yleensä on hyvin asia- ja asiakaskeskeinen sekä ratkaisuhakuinen. On sitten kyse ulkoisista tai sisäisistä hankkeista.
 3. Älä tee hätiköityjä päätöksiä. Joskus hakijan aineistossa voi olla sivukaupalla Excel-taulukoita ja Power Point -esityksiä, mutta varsinaista lentoon tarvittavaa liikeideaa ei ole. Toisaalta ajatus voi olla piirrettynä siihen kuuluisaan Klubiaskin kanteen, mutta idea kantaakin pitkälle. Asiakkaan tapaaminen valaisee yleensä asiaa suuntaan tai toiseen. Aika usein saa kyllä nostaa hattua ja palata asiakaskäynneiltä melko nöyränä ja ihaillen, mitä kaikkea maamme pajoissa tehdäänkään. Erään toimitusjohtajan käyntikortissa luki; rahalla ei tee mitään, jos rahalla ei tee mitään. Tämä on hyvä opetus meillekin.
 4. Markkinapuute ja vaikuttavuus. Olemme mukana vain, kun siihen oikeasti on tarvetta eli rahamarkkinat eivät yksin pysty hoitamaan kyseistä hanketta. Jokaisesta meidän hankkeestamme pitäisi löytyä jonkinlainen positiivinen seuraus, muutos, kehitys tms.
 5. Olen matkan varrella päässyt tutustumaan satoihin yrityksiin, yrittäjäpersooniin, hankkeisiin ja pankkilaisiin sekä kollegoihin. Joistakin olisi kyllä mielenkiintoista kerrottavaa. Eräs tapaus, joka herätti säälivää hilpeyttä, oli kun vastoin tapojani olin vartin myöhässä vaikeasta kriisipalaverista. En keksinyt muuta sanottavaa kuin anteeksi, että olen myöhässä, mutta niin ovat yleensä tämän yrityksen maksutkin. Vakavista asioista ei pidä vitsailla, mutta joskus vaikean tilanteen voi laukaista huumorilla.

Tiina Liukkonen ja Mårten Rosenberg.

Katri Vääräniemi, rahoituspäällikkö, Pohjois-Suomi
 1. Koko sen olemassaoloajan eli 20 vuotta. Ja sen edeltäjässä sitä ennen noin viisi vuotta.
 2. Kaulassa roikkuvasta kulkukortista, jossa on kuva ja nimi.
 3. Alusta asti olen oppinut sen, että apua ja neuvoa saa, jos on kysyttävää. Finnverassa on hyvä tiedon jakamisen kulttuuri!
 4. Tällä hetkellä pk-takaus.
 5. Muistojahan on kertynyt vuosien varrelta paljon. Joitain kommelluksiakin, mutta onneksi ei mitään pahoja! Hyviä muistoja ovat mm. se, kun Finnvera osallistui ihan sen ensimmäisinä vuosina Suomi Juoksee -viestiin, ja olin mukana juoksemassa joukkueen jäsenenä, sekä Finnvera -päivät, joissa olen tutustunut kollegoihin ympäri Suomen. Henkilökohtaisesti hienoin kokemus oli olla pari kuukautta vaihdossa  Finpron/Tekesin Shanghain vientikeskuksessa Finchissä. Sain olla mukana mm. aluejohtajien Shanghain-matkan ohjelmavierailuissa.

Mahdollisuus tehdä etätöitä on yksi parhaimmista viimeaikaisista muutoksista Finnverassa, sanoo Katri Vääräniemi.

Juhani Häyrinen, rahoituspäällikkö, strukturoitu ja vientikaupan rahoitus
 1. Lähes neljä vuotta.
 2. Päättäväisestä askeleesta tai viimeistään kuvallisesta kulkukortista.
 3. hankkeissa ja projekteissa tulee muutoksia eikä kannata lukittautua alkuperäisiin odotuksiin. Muutoksien merkitystä ja tarvetta on hyvä peilata matkan varrella päämäärää vasten.
 4. Subject to Credit
 5. Ensimmäinen työmatkani suuntautui Markku Ollin kanssa Venäjälle syrjemmässä sijainneelle tehtaalle. Jossain vaiheessa tapaamisen aikana ilmoitimme, että meidän pitäisi ehtiä vielä takaisin iltajunaan Pietariin. Lähtöön oli noin neljä tuntia. Yhtiön omistaja epäili, että emme enää välttämättä ehdi junaan. Yhtiön apulaisjohtaja kuitenkin totesi, että hän on menossa myös itse takaisin Pietariin ja hänen kyydissään ehdimme junaan bez problem. No, ehdimme junaan ja sitä ennen vielä borssikeitolle Pietariin.
Elisa Sipponen, rahoituspäällikkö, Etelä-Suomi
 1. Viisi vuotta.
 2. Asiakaspalveluhenkisyydestä ja Team Finland -talon käytävällä iloisesta tervehdyksestä.
 3. Yritysten liiketoiminnan ja talouden analysoinnin osaamisen syventyminen yrityscasetyöskentelyn kautta.
 4. Eniten todennäköisesti puhun Finnveran takauksesta tai kannattavuudesta, mutta omistajanvaihdos on tässä kuukauden sisään ollut käytössä eniten.
 5. Parhaita muistoja lienee kesäpäivät Finnveran aikoinaan Etelä-Esplanadilla sijaitsevalla toimistolla.

Katri Vääräniemi, Juhani Häyrinen ja Elisa Sipponen.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot