Etsi Finnverasta

Artikkelit

Edellinen sivu

Kasvuyrityksiä mylläämässä

30.08.2016

Finnveran asiantuntijat tapaavat ja sparraavat työssään kasvuun tähtääviä yrityksiä. Koko vuoden kestävä kasvuyrityskilpailu Kasvu Open huipentuu syksyllä finaaliin, jossa parhaat kasvuyritykset palkitaan. Rahoituspäällikkö Laura Strandberg kertoo kasvuyrityksistä myllärin näkökulmasta.

Miten kasvuyritys hyötyy mylläyksestä?

”Myllärin tavoitteena on tuoda kasvu systemaattisesti mukaan yrityksen ajatteluun ja toimintaan. Yritys saa uusia näkökulmia sekä vahvistusta ja selkeyttä omille ajatuksilleen.

Mylläri ei kerro yritykselle valmiita vastauksia, vaan kysymysten avulla ajaa ajattelemaan monipuolisemmin. Kasvu Openissa yritys kohtaa vähintään kahdeksan eri liiketoiminnan ydinprosessien osaajaa. Näitä ovat esimerkiksi johtamisen, myynnin ja rahoituksen myllärit.

Mylläri kehittää myös yrityksen valmiuksia hakea rahoitusta eri lähteistä. Strategia on usein viety konkreettiseksi tekemiseksi, mutta toiminnan rahoitusta ei ole mietitty loppuun asti. Myllärin kanssa yritys voi pohtia minkälaista rahoitusta se tarvitsee.”

Mitä asioita kasvuyritysten tulisi parantaa?

”Kasvuyrityksellä tulisi olla selkeä fokus. Monilla yrityksillä on niin paljon mahdollisuuksia, ettei uskalleta keskittyä ydinasiaan. Rajalliset resurssit pitää suunnata oikein. Myös myyntiosaamista ja asiakkuuksien hoitoa voi parantaa; kuinka tärkeät asiakkaat hankitaan ja saadaan pysymään yrityksen asiakkaina.

Kasvuyrityksiltä puuttuu usein pitkäjänteisyyttä tekemisen kehittämiseen ja rahoitussuunnitteluun. Rahoitussuunnittelun tulisi rakentua osaksi kasvusuunnitelmaa. Rahaa puuttuu aina, mutta täytyy tietää kuinka paljon rahaa tarvitaan ja mihin se käytetään. Finnveran tavoite on, ettei yksikään kannattava hanke jää rahoittamatta.”

Mitä yhteistä kasvuyrityksillä on?

”Sitoutuminen kasvuun on tärkeintä. Kasvuyrityksessä halu kasvaa on koko yrityksen yhteinen asia. Ei riitä, että yksittäiset henkilöt havittelevat kasvua; sen on lähdettävä koko toiminnasta. Yritykset jotka onnistuvat kasvamaan ovat myös yleensä panostaneet toimintaan ja resursseihin etupainotteisesti.

Menestyvällä yrityksellä on kilpailukykyisen tuotteen tai palvelun lisäksi rohkeutta ja hieman hulluutta. On uskallettava kokeilla ja mennä maailmalle puhumaan omasta jutustaan. Innovatiiviset ratkaisut ja rohkeus ajatella eri tavalla tuottavat yleensä timantteja. Kun ne ovat oikeissa käsissä, syntyy menestystä.”

Lue lisää Finnveran rahoitusmahdollisuuksista kasvuyrityksen investointeihin ja käyttöpääomaksi.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot