Etsi Finnverasta

Artikkelit

Edellinen sivu

Joukkuepelillä kasvuun ja vientimarkkinoille

23.05.2018

Kun yritys vaihtaa omistajaa, jopa kolmannes aiemmin vakiintuneista yrityksistä kiihdyttää vaihdoksen jälkeen voimakkaaseen kasvuun. Omistajanvaihdokset ovatkin yhteiskunnan kannalta todella tärkeitä. Ostetulla yrityksellä on usein valmis infra, prosessit ja asiakkaat. Siksi kansantalouden kannalta on keskeistä, että tällaisen yhtiön elinkaari jatkuu ja tuottaa lisäarvoa jopa kiihtyvällä vauhdilla.

Suomessa tehdään keskimäärin noin 2 500 omistajanvaihdosta vuodessa, ja viime vuonna Finnvera oli rahoittamassa liki tuhatta yrityskauppaa ja omistajanvaihdosta. Tänä vuonna Finnveran vauhti jatkuu euromääräisesti vahvana: alkuvuonna olemme jo miltei 30 prosenttia viime vuotta edellä.

Toinen suunnattoman tärkeä asia Suomen kannalta on yritysten vienti ja kansainvälistyminen. On hyvä muistaa, että vientikauppa on joukkuepeliä. Maailmalle ei kannata lähteä riskillä ja yksin, kun tukea on saatavilla Finnverasta, pankista ja luottovakuuttajalta. Yrittäjän ei tarvitse tietää eikä tehdä kaikkea yksin. Luottoriskin suojauskeinoja ja erilaisia rahoitusratkaisuja on tarjolla myös pk-yritykselle, ei vain suuryrityksille.

Me Finnverassa pelkäämme, että suomalaiset pk-yritykset häviävät kauppoja, koska tarjousten maksuehdot ovat kilpailijoita huonommat. Oikeilla ratkaisuilla tarjouksesta saa kilpailukykyisemmän, yritys voi lisätä vientiään, eivätkä nämä ratkaisut parhaimmillaan rasita pk-yrityksen kassaa tai tasetta. Me opastamme tarvittaessa eri ratkaisujen käytössä. Järjestämme suoraa vientiä harjoittavien ja kasvuhakuisten pk-yritysten avainhenkilöille vientikaupan rahoitus -pajoja.

Pajan sisältö räätälöidään pk-yrityksen vientitoiminnan tarpeiden mukaan. Tavoitteena on, että yritys saa käyttöönsä työkaluja vientimyyntinsä kehittämiseen: ratkaisuja ostajarahoitukseen ja ostajariskin hallintaan sekä viennin käyttöpääomarahoitukseen ja toimitusvakuuksiin. Haluamme lisäksi haastaa pk-yrityksen omistajat ja johdon keskusteluun yrityksen viennin luottopolitiikasta. Pajan järjestäminen on maksutonta asiakaspalveluamme.

Kun rahoitus ja luottoriskien suojaus ovat kunnossa, yrittäjälle jää aikaa keskittyä itse kaupan voittamiseen.

Miksi siis lähteä maailmalle yksin, kun voi ottaa mukaan koko joukkueen.

Katja Keitaanniemi

liiketoimintajohtaja, Finnvera Oyj

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot