Content Section
Artikkelit

Finnvera solmi ensimmäisen jälleenrahoitustakuujärjestelyn TD Securitiesin ja Natixisin kanssa

Published date

Finnvera on solminut ensimmäisen jälleenrahoitustakuusopimuksen kanadalaisen rahoituslaitoksen TD Securitiesin kanssa. TD Securities jälleenrahoittaa noin 85 miljoonaa dollaria 200 miljoonan dollarin ostajaluotosta, jonka ranskalaispankki Natixis on järjestänyt Finnveran takuulla Nokian vientitoimitusten rahoittamiseksi. 

Institutionaaliselle sijoittajalle tai luottolaitokselle myönnettävällä Finnveran jälleenrahoitustakuulla voidaan monipuolistaa viennin rahoituksen varainhankintaa. Se on vaihtoehtoinen tapa rahoittaa vientiluottoja Finnveran tytäryhtiön Suomen Vientiluoton tarjoaman rahoituksen sijasta tai sen rinnalla.

TD Securitiesin vahva asema dollarirahoituksen järjestäjänä mahdollisti järjestelyn yhdessä Finnveran takuiden ja Suomen Vientiluoton rahoituksen kanssa. Finnvera myönsi erillisen on demand -tyyppisen takuun jälleenrahoittajalle ja normaalin ostajaluottotakuun rahoituksen järjestävälle pankille.

TD Securities on yksi Kanadan johtavista asiantuntija- ja pääomamarkkinapalveluiden sekä rahoituksen tarjoajista yrityksille, valtioille ja instituutioille. TD Securities on osa yhtä Kanadan vanhinta pankkia, Toronto-Dominion Bank Groupia.

Natixis on osa Groupe BPCE:tä, Ranskan toiseksi suurinta pankkiyhtymää ja harjoittaa kansainvälistä yritys- ja investointipankkitoimintaa tarjoten asiakkailleen varainhoitoa sekä vakuutus- ja rahoituspalveluita.

Lisätietoja:

Eeva-Maija Pietikäinen, tiimipäällikkö ja rahoitusjohtajan sijainen, Finnvera, puh. 029 460 2674

Tommi Sirviö, lakimies, Finnvera, puh. 029 460 2803

Lisätietoa jälleenrahoitustakuusta