Etsi Finnverasta

Artikkelit

Edellinen sivu

Askel askelelta kohti liikunnallisempia vaihtoehtoja

22.12.2017

”Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan ohjelmaan. Duunikunto on ollut oma matkansa. Matka on hyvä sana kuvaamaan, ja matka jatkuu edelleen, sanoo Finnveran tiimipäällikkö Leena Waarna. Hän osallistui finnveralaisena kymmenosaiseen MTV:n Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmaan ja sai konkreettisia keinoja arjen hyvinvointiin.

​Duunikunnon teemana oli työhyvinvointi ja työssä jaksaminen. Ohjelmasarja käsitteli oikeanlaisen ruoan, liikunnan sekä henkisten harjoitusten vaikutusta työkykyyn ja hyvinvointiin asiantuntijoiden ohjauksella.Jokainen osallistuja lähti ratkaisemaan itselleen sopivaa hyvinvointihaastetta. Leenan (kuvassa keskellä keltaisessa takissa) haaste oli liikkumisen ilo ja lisävirtaa arkeen.

– Ohjelma tehtiin hyvällä fiiliksellä arkijärkeä käyttämällä. Pyrin olemaan armollinen itselleni ja tein parhaani, mutta on selvää, että yhdellä kertaa ei voi kaikkea muuttaa.

Aivan ensimmäiseksi Leena kiinnitti huomiota lepoon ja uneen.

– Rupesin kiinnittämään huomiota uneen, sillä kun on saanut tarpeeksi unta, silloin jaksaa syödä fiksusti ja sitten jaksaa liikkua.

– Varsinkin ohjelman myötä olen muuttanut ruokailujani. Nyt syön ison aamupalan. Reissupäivinä se kantaa silloinkin, jos aikataulut muuttuvat. Pyrin myös aina syömään lounaan, ja siinä noudatan puolet lautasesta kasviksia -ohjetta. Syön kunnolla, en pihistele lounaalla. Kun vihanneksia ja kasviksia on paljon, ruuasta ei tule liian raskasta. Töissä minulla on mukana näkkileipäpaketti. Syön välipalana hedelmän ja näkkileivän, sillä Duunikunnossa tuli esille, että pelkkä hedelmä ei riitä välipalaksi. Sen ansiosta illallakaan ei ole niin nälkä, Leena kertoo.

Liikunnan osalta haasteena oli arkiaktiivisuuden lisääminen. Sykemittari auttaa seuraamisessa, ennen sitä asian ajoi taskussa kulkeva askelmittari.

–Käyn kaksi kertaa viikossa salilla, mutta ennen kaikkea arkiaktiivisuutta ja hyötyliikuntaa pidän tärkeänä. Korkkarit vaihtuivat lenkkareihin, työasioilla kävelen välimatkoja, töissä valitsen rappusia. Joka kohdassa mietin aina sen liikunnallisen vaihtoehdon. Välillä kävelen työmatkani, joka on 5 kilometriä, ja jos kuljen bussilla, pyrin jäämään pois jonkun pysäkkivälin aikaisemmin. Duunikunto toi näkyväksi levon, ravinnon ja liikunnan muodostaman kolmion. Liikunnassa on tärkeää myös palauttava liikunta, jota minulla on kyllä paljonkin, Leena nauraa.

–Lopputuloksena Duunikunnossa kuitenkin sain korkeimmat arkiaktiivisuusprosentit, mikä tulee juuri tasaisesta liikkumisesta.

Jatkossa häntä kiinnostaisi jokin hauska ryhmäliikunta, johon pienen ryhmäpaineen takia tulisi aina mentyä. Se löytyy aikanaan, Leena uskoo.

Tsemppiä ja innostusta - uusia käytäntöjä myös työkavereille

Päällimmäisenä hänelle jäi Duunikunnosta mieleen hyvä mieli ja tsemppihenki.

–Kun haaste tulee eteen, on hyvä sanoa kyllä asioille. Sain Duunikunnosta hyviä ystäviä ja porukkatsemppiä. Finnverassa koen, että olen saanut innostettua toimipisteen ja tiimin ihmisiä työskentelemään seisten. He ovat olleet kiinnostuneita projektista ja olen saanut tuoda omia näkemyksiäni esille. Olen saanut paljon tsemppiä myös koko Finnverasta, ja minulla on ollut olo, että tämä on koko talon yhteinen projekti. Toivon, että tämä hyödyttää meitä kaikkia, sillä ohjelmassa tuodaan esille sellaisia asioita, joita kaikki voivat tehdä. Olen tosi kiitollinen koko projektista, Leena sanoo. 

Finnvera oli mukana ohjelmassa yhtenä viidestä yrityksestä, muut yritykset ovat OP, Norra, Ramboll ja Rinnekoti Ohjelman pääyhteistyökumppani on Ilmarinen.

Kuvateksti: Kuvassa koko Duunikunto-porukka: Vasemmalta Ville OP:sta, ohjelman juontaja Heidi Sohlberg, Leena Finnverasta, Kaisa Rinnekodista, Hannele Norrasta ja Ari Rambollista.

Lue myös: Duunikunto-ohjelma haastoi tiimipäällikkö Leena Waarnan pohtimaan työhyvinvointia

Lisätietoa ohjelmasta: www.mtv.fi/duunikunto.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot