Ostajaluoton ulkomaiselle ostajalle myöntää pankki, jonka kanssa Finnvera voi olla jakamassa riskiä myöntämällä pankille ostajaluottotakuun. Keskustelut mahdollisten rahoittajapankkien kanssa tuleekin aloittaa samalla, kun on yhteydessä Finnveraan.

Finnvera voi OECD-vientiluottosopimuksen puitteissa osallistua rahoitusjärjestelyyn ostajaluotoissa, joiden maksuaika on 2 vuotta tai enemmän. Ostajaluottotakuuta voidaan käyttää myös lyhyen maksuajan viennissä. Maksuinstrumenttina tulee tällöin olla vekseli, promissory note tai muu siirtokelpoinen velkainstrumentti, ja viennin tulee suuntautua EU-maiden tai muiden läntisten teollisuusmaiden ulkopuolelle.

Remburssi on turvallinen vientikaupan maksutapa. Finnveran remburssitakuu parantaa pankkien valmiutta vahvistaa ulkomaisen pankin avaamia rembursseja. Takuu myönnetään remburssin vahvistajapankille, jota takuu suojaan avaajapankkiin liittyviltä poliittisilta ja kaupallisilta riskeiltä.

Lue lisää tuotteista:

 • Ostajaluottotakuu

  Ostajaluottotakuu on vakuus luotonantajalle ulkomaisesta ostajasta, ostajan pankista tai ostajan maasta aiheutuvien luottoriskien varalta. 

  Tutustu
 • Remburssitakuu

  Remburssitakuu suojaa pankkia tämän vahvistamaan vientiremburssiin liittyviltä kaupallisilta ja/tai poliittisilta riskeiltä.

  Tutustu
 • Pankkiriskitakuu

  Pankkiriskitakuu suojaa kotimaisen vientiyrityksen pankkia tämän viejälle antamaan, kauppahinnan maksamista turvaavaan pankkitakaukseen liittyviltä riskeiltä. 

  Tutustu
 • Vastatakuu

  Vastatakuulla viejä voi vakuuttaa ulkomaisen ostajan hyväksi annettavia vakuuksia, kuten tarjous-, ennakon-, toimitus- ja vastuuajan takauksia. 

  Tutustu
 • Rahoitustakuu

  Rahoitustakuu on vakuus viejän saamalle viennin rahoitusluotolle. Se turvaa luotonantajaa luoton takaisinmaksuun liittyviltä riskeiltä. 

  Tutustu
 • Raaka-ainetakuu

  Raaka-ainetakuu (tuontitakuu) voidaan myöntää sellaisen luoton vakuudeksi, joka on myönnetty ulkomaiselle velalliselle pitkäaikaisen raaka-aineiden toimitussopimuksen yhteydessä.

  Tutustu
 • Vekselitakuu

  Vekselitakuu suojaa pankkia luottoriskeiltä vekselirahoituksessa. Takuu mahdollistaa pankkirahoituksen vientikauppaan, jossa luottoasiakirjana on vekseli.

  Tutustu