Vientiluotot ja korontasaus

Vientiluottojen rahoitus helpottaa Suomesta pääomatavaroita ja palveluja ostavien ulkomaisten asiakkaiden rahoitusjärjestelyjä.

Vienti- ja alusluotot sekä korontasaus

Vientiluottojen rahoitus helpottaa Suomesta pääomatavaroita ja palveluja ostavien ulkomaisten asiakkaiden rahoitusjärjestelyjä. Finnveran tytäryhtiö Suomen Vientiluotto Oy tarjoaa yhdessä Finnveran kanssa vientiyrityksille kansainvälisesti kilpailukykyisiä vienninrahoituspalveluja.

Tuotteitamme ovat

  • kiinteä- ja vaihtuvakorkoiset vienti- ja alusluotot sekä
  • korontasaus pankkien rahoittamille kiinteäkorkoisille luotoille.

Julkista vienninrahoitusta voi saada pääomatavaroiden sekä konsultti- ja suunnittelupalveluiden rahoittamiseen, kun vientikauppa hyödyttää Suomen kansantaloutta, eli kun niin sanottu suomalainen intressi toteutuu.

Vientiluottojen rahoituksessa ja korontasauksessa pankilla on merkittävä rooli: ostajan valitsema pankki neuvottelee Suomen Vientiluoton ehdot täyttävän luottosopimuksen ja hallinnoi luottoa. Siksi Suomen Vientiluotto edellyttää, että pankki on vientiluottorahoituksen osaaja ja että sillä on vähintään investointitason luottoluokitus.

Ennen ensimmäistä yhteistä rahoitusjärjestelyä Suomen Vientiluotto ja luoton järjestävä pankki allekirjoittavat yhteistyösopimuksen, joita on useiden rahoituslaitosten kanssa.