Etsi Finnverasta

Kohdeyritysuutiset

Edellinen sivu

Suomalainen Digital Foodie sai sijoituksen ja löysi kumppanin amerikkalaisesta EnterWorksistä

28.04.2016

Suomalainen, maailmanlaajuisesti toimiva ohjelmistoyritys Digital Foodie Oy on saanut huomattavan investoinnin Yhdysvaltalaiselta yksityiseltä teknologia-alan kasvuyrityksiin keskittyvältä Black Dragon Capital -sijoitusyhtiöltä. Investoinnin myötä Digital Foodie liittyy osaksi EnterWorks Holding -konsernia. EnterWorks on Black Dragon Capitalin omistama ohjelmistoyritys, joka tarjoaa johtavia tuotetietojen hallintaohjelmistoja (MDM, PIM). EnterWorks ja Digital Foodie muodostavat yhdessä maailman ensimmäisen  monikanavaisen päivittäistavarakaupan kokonaisratkaisun, joka kattaa päivittäistavarakaupan kaikki portaat.

Yrityksen saama strateginen investointi kiihdyttää Digital Foodien skaalautuvan verkkokauppa-alustan kehitystä Suomessa sekä tuo yritykselle välittömän pääsyn Yhdysvaltojen nopeasti kasvavalle ruokaverkkokauppamarkkinalle. Helsingin pääkonttorilla se merkitsee kymmenien uusien digiammattilaisten palkkaamista. Digital Foodien personoitu, monikanavainen verkkokauppa-alusta tarjoaa ratkaisun päivittäis- ja käyttötatavarakaupan tarpeisiin. Se kattaa sekä kuluttajapalvelun että kaupan keräilyjärjestelmän myymälä- ja varastoympäristöissä. EnterWorksin ja Digital Foodien muodostama yhteenliittymä tarjoaa ensimmäisenä verkkokauppatoimittajana ratkaisun kaikkiin verkkokaupan toimitusketjun vaiheisiin, huomioiden myös tuotetietojen hallinnan sekä tavarantoimittajat. EnterWorksin kehittämä tuotetietojen hallintajärjestelmä on optimoitu elintarvikealan tarpeisiin ja se täydentää Digital Foodien tuotetarjoamaa erittäin hyvin. Digital Foodie on kasvanut viime vuodesta lähtien voimakkaasti Yhdysvalloissa.

 Miljoonia loppukäyttäjiä maailmalla, Suomessa S-ryhmä on suurin asiakas

“Olemme Digital Foodiella kehittäneet skaalautuvan on-demand -pilvipalvelun, jonka avulla yksittäiset päivittäistavarakauppiaat ja isot kauppaketjut voivat siirtyä saumattomasti ja kustannustehokkaasti verkkoon. Digital Foodiella on hyvä asema Euroopan markkinoilla ja   palveluamme käyttävät tänä päivänä jo miljoonat loppukäyttäjät ympäri maailmaa. Suurin asiakkaamme on S-ryhmä Suomessa”, kertoo Digital Foodien perustaja ja toimitusjohtaja Kalle Koutajoki.

“Viemme ylpeänä Suomessa kehitettyä ja testattua teknologiaa Yhdysvaltojen markkinoille. Samalla tuomme siellä opitut käytännöt asiakkaillemme Eurooppaan. Sijoituksen myötä meillä on välitön pääsy Yhdysvaltojen markkinoille sekä vähittäiskaupan innovaatioihin. Tulemme jatkossa myös laajentamaan palvelutarjontaamme käyttötavarakaupan puolelle”, Koutajoki linjaa.  ”Olemme innostuneita ja inspiroituneita uusista kumppaneistamme. He ovat sarjayrittäjiä, jotka ovat useaan otteeseen kasvattaneet räjähdyksenomaisesti verkkokaupan ohjelmistoyrityksiä miljardiskaalaan. Nyt kaikki tuo osaaminen on meidän käytössämme.”

“Suomalainen asiakas on erittäin vaativa ja omaksuu uusia teknologioita nopeasti. Olemme todella tyytyväisiä strategisen kumppanimme Digital Foodien meille tarjoamaan palvelualustaan. Yhdessä heidän kanssaan olemme pystyneet innovoimaan ja kehittämään maailmanluokan palvelukokonaisuuden. Olemme S-ryhmässä aina uskoneet suomalaiseen teknologiaan ja suomalaiseen osaamiseen ja olemme siksi erittäin tyytyväisiä nähdessämme Amerikkalaisen sijoittajan investoivan Digital Foodieen”, kertoo S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

“Pohjoisamerikkalaiset päivittäistavarakauppiaat voivat syrjäyttää kilpailijansa välittömästi ottamalla käyttöön Digital Foodien Euroopassa toimivaksi testatun, täysin personoidun on-demand -pilvipalvelun”, sanoo EnterWorksin toimitusjohtaja Rick Chavie. “Digital Foodien alustalla toimiva ruoan nouto- ja kuljetuspalvelu on jo käytössä ensimmäisillä asiakkailla Yhdysvalloissa. Me autamme Digital Foodieta kasvamaan tällä markkina-alueella vauhdikkaasti. Digital Foodie puolestaan tukee meitä osaamisemme jalkauttamisessa Euroopan markkinoille.”

Digital Foodien ja EnterWorksin palvelu mahdollistaa paitsi erinomaisen käyttökokemuksen kuluttajille ja verkkokaupan tilaustenhallintaan, mutta myös joustavat työkalut digitaalisen tuotetiedon ja muun tuotesisällön hallintaan sekä vähittäismyyjien ja valmistajien väliseen yhteistyöhön. Palvelusta voivat hyötyä jatkossa myös esimerkiksi ravintolat ja apteekit.

Vaikka Yhdysvalloissa ruokaverkkokaupan markkinaosuus on vielä kaukana Euroopan vastaavasta, niin se kasvaa 25 % vuosivauhtia. Kasvu on synnyttänyt paljon palveluja kuluttajien ja kaupan tarpeisiin. Digital Foodie erottuu muista tarjoajista liittymällä tiiviisti kaupan olemassa oleviin järjestelmiin ja mahdollistamalla kaupalle täyden kontrollin asiakaskokonaisuuden hallinnasta sekä palvelun ulkoasusta. Se mahdollistaa monikanavaisen digitaalisen kaupan kasvattamisen kannattavasti ja helposti.

Digital Foodien Pohjois-Amerikan pääkonttori sijaitsee Washingtonin DC:n lähellä, Sterlingissä yhdessä EnterWorksin kanssa.

Lisätietoja
Digital Foodie: Kalle Koutajoki, CEO, 040 701 2397, kalle@digitalfoodie.com

 

Digital Foodie, Ltd. www.digitalfoodie.com Digital Foodie kehittää ja tarjoaa täysin räätälöitävissä olevaa pilvipalvelua päivittäistavaroiden vähittäiskauppiaille. Digital Foodien personoitua verkkokauppapalvelua käyttävät nimekkäät brändit ja vähittäismyyjät Suomessa ja muualla Euroopassa sekä kasvavasti Yhdysvalloissa. Kuluttajille palvelu mahdollistaa vaivattoman tavan suunnitella päivittäistavaraostoksia ja tilata kokoamansa ostoslistat suoraan verkosta joko noudettavaksi tai kotiin kuljetettuna. Digital Foodien verkkokauppapalvelun ytimen muodostaa suositusmoottori, joka tekee päivittäisestä asioinnista helppoa ja hauskaa. Jälleenmyyjille palvelu tarjoaa kaikki työkalut, joita nykyaikaisen verkkoruokakaupan, noutopalvelun ja kotiinkuljetusten pyörittämiseen tarvitaan. Kuluttajapalvelut ovat saatavilla paitsi selaimille, myös Android-, iOS- ja Windows-puhelimille natiivisovelluksina. Digital Foodiella on toimipisteitä Suomessa, Virossa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

EnterWorks www.enterworks.com EnterWorksin tuotetietojen hallintaohjelmistot mahdollistavat tehokkaan tavan kerätä, hallinnoida ja siirtää tuotetietoa sekä muuta tuotesisältöä ja käyttää sitä helposti myyntiä kasvattavan viestinnän toteuttamiseen monikanavaisessa digitaalisessa toimintaympäristössä. Tuotetietojen, kuvien, videoiden ja muiden markkinointimateriaalien hyödyntämiseen- EnterWorks on saanut huomiota mm. Gartnerin, Forresterin ja Ventana Researchin markkina-analyyseissa. Gartner nimesi EnterWorksin ”markkinajohtajaksi keskitetyn tuotetietojen hallinnan markkinassa 2015”. EnterWorksin Enable-ohjelmisto mahdollistaa tuotetietojen ja -sisällön keräämisen keskitettyyn tietopankkiin useista eri tietolähteistä ja tietojen edelleen välittämisen samanaikaisesti useisiin sovelluksiin ja medioihin. Ohjelmisto varmistaa, että kaikki tieto kaikissa kanavissa on oikeaa ja ajantasaista. Ohjelmisto on saatavilla sekä pilvipalveluna että asiakkaan konesaliin asennettuna. EnterWorksin asiakkaina on kuluttajabrändejä, laitevalmistajia, muotialan toimijoita, lääketeollisuuden yrityksia ja teknologia-alan yrityksiä. Päivittäistavarakaupan alalla EnterWorksin tuotteisiin luottavat mm. Abbott Nutrition ja US Foods. EnterWorks on yksityisen Black Dragon Capital sijoitusyhtiön kokonaan omistama yhtiö.

Black Dragon Capital www.blackdragoncap.com Black Dragon Capital on yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka keskittyy verkkokaupan, rahoituksen, urheilun ja median aloilla toimivien kasvuyritysten kasvuun. Black Dragon Capitalin perustajalla ja nykyisellä neuvonantajalla Louis Hernandez Jr:lla ja hänen tiimillään on pitkä kokemus operatiivisesta toiminnasta ja vahva tausta rahoituksen saralla. Black Dragon Digital on sijoittanut menestyksekkäästi niin startup-yrityksiin kuin miljardin dollarin liikevaihtoa tekeviin yrityksiin sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Black Dragon tarjoaa yritysten käyttöön myös C-tason johtohenkilöitä tuomaan liiketoiminnan kehittämiseen kansainvälistä alan huippuosaamista ja auttamaan kasvustrategian jalkauttamisessa.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot