Etsi Finnverasta

Vientikaupan rahoitus -ohjelma

Edellinen sivu

Esittely

Vientikaupan rahoitus -ohjelma on suunnattu suomalaisille pk-yrityksille. Sen tavoitteena on tutustuttaa yrityksiä erilaisiin vientikauppojen rahoitusratkaisuihin. Ohjelma soveltuu myös suuremmille yrityksille, jotka tarvitsevat perustietoa vientikauppojen rahoituksesta.

Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Suomessa toimivien pankkien kanssa. Ohjelmaan osallistuville yrityksille järjestetään yrityskohtainen Vientikaupan rahoitus –päivä yhteistyössä Finnveran ja yrityksen valitseman pankin kanssa. Painopiste on konkreettisissa vientihankkeissa ja niiden rahoitusratkaisuissa.

Lisäksi Finnvera järjestää kaikille ohjelmaan osallistuville yrityksille vientikauppojen rahoitusta käsitteleviä ajankohtaisseminaareja.

Ohjelma on Finnveran yhteistyökumppaneiden, Management Institute of Finland MIF :n ja Kansainvälinen kauppakamari ICC :n, järjestämää koulutusta lukuun ottamatta maksuton

Ohjelman sisältö

Ohjelma tarjoaa yrityksille perustietoa vientikauppojen rahoituksesta ja samalla mahdollisuuden löytää asiantuntijoiden avulla omiin vientihankkeisiin sopivia rahoitusratkaisuja. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Suomessa toimivien pankkien kanssa.

Ohjelmaan osallistuville yrityksille järjestetään yrityskohtainen Vientikaupan rahoitus -päivä (VKR-päivä) yhteistyössä Finnveran ja yrityksen valitseman pankin kanssa. Yleensä VKR-päivä pidetään yrityksen tiloissa ja siihen osallistuvat yrityksen avainhenkilöt sekä valitun pankin ja Finnveran edustajat.  VKR-päivässä käydään läpi Finnveran ja pankin vienninrahoituspalveluja sekä yrityksen vientitoiminnan tarpeita.

Koulutuspäivän keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi:

 • Millainen rooli Finnveralla on vientikaupan rahoituksessa?
 • Millaiset vientikaupan rahoitusratkaisut soveltuisivat yritykselle?
 • Millainen luottopolitiikka tai asiakasrahoituspolitiikka yrityksellä voisi olla viennissä?

Tavoitteena on antaa yritykselle vientikaupan rahoituksen työkaluja, joita se voi hyödyntää tehdessään tarjouksia omille asiakkailleen.

Ohjelman keskeisintä sisältöä on konkreettisiin vientikauppoihin liittyvä yhteistyö yrityksen, tämän pankin ja Finnveran kesken.

Yritys saa tuekseen nimetyn Finnveran asiantuntijan ja rahoituksen eri osaamisalueilta kootun tiimin. Finnveran asiantuntija voi erikseen sovittaessa osallistua yrityksen vientikaupan rahoitukseen liittyviin neuvotteluihin Suomessa tai ulkomailla.

Venäjä on monelle suomalaiselle viejälle tärkeä kohdemaa. Venäjän vientiin liittyen Finnveran edustusto Pietarissa ja asiantuntija Moskovassa tukevat ohjelmaan osallistuvia yrityksiä.

Lisäksi Finnvera järjestää kaikille ohjelmaan osallistuville yrityksille vientikauppojen rahoitusta käsitteleviä ajankohtaisseminaareja.

Koulutus

Finnveran yhteistyökumppaneina Vientikaupan rahoitus -ohjelmassa ovat Management Institute of Finland MIF (ent. Fintra) ja Kansainvälinen kauppakamari ICC.

Ohjelmaan liittyen MIF tarjoaa Vientikaupan talousriskien hallinta  –koulutuksen, josta Finnveran ohjelmaan osallistuvat yritykset saavat alennuksen. MIFin koulutus on tiivis paketti siitä, miten yrityksen taloudesta vastaava henkilö voi minimoida vientikaupan kulut sekä siihen liittyvät riskit. Koulutuksen tavoitteena on opastaa suomalaisia vientiyrityksiä kannattavaan kaupankäyntiin: katteiden parantamiseen ja riskien minimoimiseen. Koulutus koostuu kolmesta päivästä:

 • Kansainvälisen kaupan kannattava maksuliikenne
 • Kansainvälisen kaupan juridiikka
 • Viennin prosessit oikein ja tehokkaasti

Jokaisen päivän kouluttajana toimii alansa kokenut osaaja. Voit halutessasi tuoda omia vientikauppaan liittyviä haasteellisia tilanteitasi käsiteltäväksi yhteisesti koulutuspäivän aikana.

Tarkempaa tietoa koulutuspäivistä, kouluttajista ja ilmoittautumisohjeet löydät MIFin verkkosivuilta: www.mif.fi/fi/koulutus/200-vientikaupan-talousriskien-hallinta

Lisätietoja puhelimitse: MIF, Jani Tuuri, tuoteryhmäpäällikkö, puh. +358 (0)50 5408779.

Kansainvälinen kauppakamari ICC tarjoaa ulkomaankaupan arkeen maailmanlaajuisesti hyväksyttyjä työkaluja kuten kauppasopimusmalleja, toimitus- ja riskinhallintaehtoja sekä vakuus- ja maksutapaohjeita. Yrityksille tarjotaan myös opastusta ja koulutusta näiden työkalujen käyttöön arjen haasteissa.

Lisätietoja: www.icc.fi

Mitä hakijalta edellytetään

Ohjelmaan valittava yritys

 • harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa
 • harjoittaa suoraa vientiä omilla tuotteillaan
 • on jo tehnyt ensimmäiset vientikauppansa
 • haluaa kasvaa vientiä lisäämällä
 • uskoo, että voisi asiakasrahoitusratkaisuilla parantaa kilpailukykyään viennissä
 • haluaa oppia lisää viennin rahoitusjärjestelyistä.

Yksityiset pankit ovat pääosassa vientikauppojen rahoituksen järjestämisessä, kun taas Finnvera toimii järjestelyissä takaajana. Tämän vuoksi on tärkeää, että yrityksellä on toimiva pankkisuhde.

Hae mukaan ohjelmaan

Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Suomessa toimivien pankkien kanssa. Ohjelmaan osallistuville yrityksille järjestetään yrityskohtainen Vientikaupan rahoitus -päivä yhteistyössä Finnveran ja yrityksen valitseman pankin kanssa. Päivässä käydään läpi pk-yrityksen vientitoiminnan rahoitustarpeita sekä Finnveran ja pankin vienninrahoituspalveluja. Tavoitteena on antaa pk-yritykselle vientikaupan rahoitukseen työkaluja, joita se voisi  hyödyntää tehdessään tarjouksia ulkomaisille asiakkailleen. Lisäksi Finnvera järjestää osana ohjelmaa vientikauppojen rahoitusta käsitteleviä ajankohtaisseminaareja.

Hakemuksen jättäminen

Täytä hakemus ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen puhelinpalvelu@finnvera.fi.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää hakemuksen suojatusti Finnveran sähköisen asiointipalvelun Viestit-osiossa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai yrityksen Katso-tunnisteilla ja valitse Viestit-osiossa uuden viestin vastaanottajaksi Puhelinpalvelu.

Hakijaa pyydetään kuvaamaan yrityksen liiketoimintaa ja vientitoimintaa vastaamalla muutamiin kysymyksiin. Hakemukseen voi liittää mukaan esimerkiksi viimeisimmän tilinpäätöksen ja liiketoimintasuunnitelman. Hakemuksessa annetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Otamme yhteyttä jokaiseen hakemuksen jättäneeseen yritykseen. Hakemuksessa Finnvera pyytää suostumusta julkaista ohjelmaan osallistuvan yrityksen nimen.

Lisätietoja:
rahoituspäällikkö Outi Mikola, puh. 029 460 2843
hakemukseen liittyvissä asioissa neuvoo Finnveran puhelinpalvelu, 029 460 2580

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)

Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki

Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio

Katso kaikki yhteystiedot