Content Section
Nyheter

Finnvera sålde sin andel i placeringsfonden Teknoventure

Published date

Finnvera har sålt sina aktier i placeringsfonden Teknoventure Ab till Oulu ICT och Osuuskunta PPO. Teknoventure Ab gör investeringar i nordfinska företag som befinner sig i ett senare tillväxtskede.

Efter affären äger både Oulu ICT och PPO 24,2 procent av Teknoventure Ab. Till följd av ägararrangemangen blir placeringsfonden privatfinansierad, vilket ökar fondens verksamhetsmöjligheter. Placeringsfondens totala kapital är i detta skede cirka 16 miljoner euro. Köparna har som mål att i ett senare skede öka kapitalet till 30 miljoner euro.

Teknoventure Ab, som grundades 1994, investerar i nordfinska företag som befinner sig i ett senare tillväxtskede. Fonden har knappa 20 investeringsobjekt i olika branscher. Fonden förvaltas av förvaltningsbolaget Teknoventure Management Oy från Uleåborg.

Finnvera Abp säljer sina aktier som en del av omorganiseringen av statens kapitalinvesteringsverksamhet.

Ytterligare information:

Pauli Piilma, regiondirektör, Finnvera Abp, tfn 040 848 9583
Mauri Visuri, verkställande direktör, Teknoventure Ab, tfn 040 865 7946
Kati Peltomaa, verkställande direktör, Osuuskunta PPO, tfn 044 729 1220
Jari P. Tuovinen, verkställande direktör, Oulu ICT Oy, tfn 044 313 4505

Teknoventure Ab är ett aktiebolag, grundat 1994, som idkar kapitalinvesteringsverksamhet (ever green-fond). Bolaget gör kapitalinvesteringar i målföretag där syftet är att kapitalinvesteringens värde ökar då företagen utvecklas och växer.

Dela sidan: