Content Section
Nyheter

Finnvera får de europeiska affärsänglarnas pris Early Stage Fund of the Year

Published date

Finnveras kapitalplaceringsverksamhet belönades med priset Early Stage Fund of the Year vid paraplyorganisationen för de europeiska affärsänglanätverken EBAN:s årsmöte.

Finnvera fick erkännande för sin aktiva placeringsverksamhet i tidigt skede som är omfattande i europeisk skala och för de gemensamma investeringarna med affärsänglarna. EBAN:s årsmöte hölls den 13–14 maj i Wien.

Den finländska affärsänglaverksamheten har väckt positiv uppmärksamhet inom EBAN-nätverket under de senaste åren, då Ari Korhonen valdes till årets affärsängel år 2009 och Finnish Business Angels Network FiBAN ry till årets affärsänglanätverk år 2012.  

EBAN, eller The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and other Early Stage Market Players, består av över hundra affärsänglanätverk och fonder i EU-länder, övriga Europa, i Ryssland och Turkiet. Finnvera har varit medlem i EBAN sedan år 2008, efter att ha startat upp tjänsten SijoittajaExtra som är riktad till privata placerare.

Utifrån en enkät bland EBAN:s medlemsföreningar år 2012 beräknar man att cirka 26 000 affärsänglar ingår i nätverket. De finländska affärsänglarna var på fjärde plats i fråga om aktivitet mätt i antal, och endast i Storbritannien, Spanien och Frankrike var man aktivare.   

Finnvera gör fortfarande aktivt placeringar i företag i tidigt skede. Den direkta placeringsverksamheten fortgår till utgången av år 2017.

Ytterligare information
Leo Houtsonen, Finnveras kapitalplaceringsverksamhet, tfn +358 400 379 252

Dela sidan: