Content Section
Nyheter

Den nya miljöborgen passar även för energiinvesteringar

Published date

Sedan början av april har Finnvera kunnat ställa miljöborgen som säkerhet för krediter som beviljas, förutom miljövårdsinvesteringar, även för projekt i anslutning till förnybar energi och förbättring av energieffektiviteten. Miljöborgen kan beviljas företag i alla storleksklasser och i hela landet.

Borgen lämpar sig bl.a. för investeringar i vattenvård, luftvård och återvinning av avfall samt för projekt i anslutning till förnybar energi, och ställs för företag som behöver finansiering till exempel för investeringar i vindparker, biobränsleanläggningar eller värmekraftverk som utnyttjar skogsenergi. Borgen kan även användas för projekt som syftar till att förbättra energieffektiviteten samt för ändringar, reparationer och förbättringar i ovan beskrivna projekt.

Borgen kan även beviljas sådana investeringar i utlandet som avsevärt förbättrar miljöns tillstånd i Finland.

Finnveras borgen kan utgöra högst 80 procent av det kreditbelopp som ska garanteras. Innan borgen kan ställas förutsätts en separat utredning av en expert och vid utländska investeringar dessutom utrikesministeriets utlåtande om projektets ändamålsenlighet och effektivitet.

Miljöborgen

Dela sidan: