14.04.2015

Vaadin kehittää työkaluja ja teknologiaa verkkosovellusten rakentamiseen. Päätuote on maksuton Vaadin Framework, jota käyttää noin 130 000 kehittäjää ympäri maailmaa. Elantonsa yritys hankkii tarjoamalla lisäksi koulutusta ja palveluja yrityksille, jotka käyttävät Vaadinin teknologiaa ja työkaluja.

Vuonna 2000 perustetun Vaadinin pääkonttori sijaitsee Turussa, jossa käytännössä kaikki tuotekehitys ja tuotanto tehdään. Liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja lähestyy 7,5 miljoonaa euroa. Kymmenessä vuodessa henkilöstön määrä on noussut kymmenestä 85:een.

"Tuotteemme nopeuttavat verkkosovellusten kehitystä merkittävästi. Teknologia on helppo oppia, se tukee suoraan kaikkia työpöytä- ja mobiiliselaimia ja piilottaa suuren joukon teknologioita, jotka perinteisessä web-kehityksessa on pitänyt hallita. Näin tuotteiden markkinoille tulo nopeutuu ja kustannukset laskevat", kertoo operatiivinen johtaja Jurka Rahikkala.

Vaadinin päämarkkinat ovat Yhdysvalloissa ja Keski-Euroopassa. Kilpailevia teknologioita on paljon, mutta yritys on pystynyt erottautumaan juuri helppoudella ja korkealla tuottavuudella. Asiakkaita ovat Suomessa muun muassa Nordea, Orion ja Kemira ja maailmalla esimerkiksi Apple, Nasa ja Puma.

"Uskomme, että innovaatioillemme ja tuotteillemme on kysyntää myös tulevaisuudessa. Merkittävin haasteemme on tuotteistaa ideat. Huipputeknologian kanssa se on aina hankalaa. Lisäksi rahoitus pitää olla kunnossa kansainvälisille markkinoille mentäessä."

Team Finland LetsGrow sitä mitä yritykset tarvitsevat

Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelmassa Finnvera tarjoaa vakuudettoman lainan, Tekes rahoitusta asiantuntijapalvelujen hankintaan ja Finpro neuvontaa kasvuun ja kansainvälistymiseen.

"LetsGrown kautta olemme saaneet rahoitusta uusien innovaatioidemme kaupallistamiseen. Tavoittelemme liikevaihtomme kaksinkertaistamista kolmessa vuodessa. Lisäksi tavoitteena on saada avustusta uuden osaamisen hankkimiseen liittyen innovaatioidemme kaupallistamiseen."

"LetsGrown etuna on kokonaisvaltainen ote kasvuyritysten kasvun kiihdyttämiseen ja halu lähteä jakamaan riskiä yritysten kanssa. Lisäksi ulkopuolisen osaamisen hankkimisen kynnystä on madallettu. Kokonaisuudessaan LetsGrow on erittäin käytännönläheinen paketti. Juuri sitä mitä kasvuyritykset tarvitsevat."

Jurka Rahikkala visioi, että viiden vuoden päästä Vaadin tunnistetaan maailman johtavana käyttöliittymäteknologian toimittajana, jolla on kymmenien miljoonien eurojen liikevaihto.

"Tekes on rahoittanut useita tutkimus- ja työelämän kehittämisprojektejamme. Siitä on ollut ratkaisevaa apua kansainvälistymisessämme. Erityisesti aiempina vuosina monet projektit olisivat jääneet tekemättä, ja ehkä kansainvälistyminenkin tapahtumatta. Edelleenkin Tekesin rahoitus nopeuttaa tutkimustyötämme merkittävästi."

Finnveralta Vaadin on saanut aiemmin rahoitusta kansainvälistymiseen sekä USA:n ja Saksan toimistojen perustamiseen. Samassa yhteydessä Finpro auttoi oikeiden kontaktien löytämisessä.