14.04.2015

Vuonna 2000 perustettu Heeros on sähköisen taloushallinnon asiantuntijayritys. Tuoteperhe kattaa kaikki taloushallinnon prosessit työpöytä- ja mobiilialustoilla; osto-, matka- ja myyntilaskujen arkistoinnin, verkkolaskutuksen, kirjanpidon, pankkiyhteydet ja palkanlaskennan. Yritys on erikoistunut verkkolaskutukseen ja sen automatisointiin.

Toimistot sijaitsevat Helsingissä ja Jyväskylässä ja tytäryhtiö Hollannissa, jonka toimintaa parhaillaan käynnistellään. Heeros on kasvu-uralla ja liikevaihto on kasvanut keskimäärin 30 prosenttia vuosittain ollen nyt noin viisi miljoonaa euroa. Yritys on päässyt useana vuonna peräkkäin Deloitten Technology Fast 50 -kasvuyrityslistalle. Heeros työllistää tällä hetkellä 47 henkilöä ja määrä on kasvussa.

"Me vapautamme asiakkaamme paperisten laskujen käsittelystä. 4 000 yritystä kattava asiakaskuntamme muodostuu tilitoimistoista ja suorista asiakkaista. Tilitoimistot tarjoavat Heeroksen ratkaisuja omille asiakkailleen ja kasvattavat näin liikevaihtoaan uusilla palveluilla. Suorat asiakkaat ovat keskisuuria yrityksiä, jotka hankkivat ohjelmistomme omaan käyttöönsä ja tehostavat taloushallintoaan, maksuliikennettään ja arkistointiaan", kertoo toimitusjohtaja Matti Lattu.

Heeroksen päämarkkinat ovat kotimaassa, mutta nyt on aika myös kansainvälistyä. Kilpailu on Suomessa kiristynyt koko ajan ja kansainväliset firmat ovat ostaneet käytännössä kaikki kilpailijat.

"Meillä on kaikki langat edelleen omissa käsissä ja se on meidän valttikorttimme."

Vauhtia kasvuun Team Finland LetsGrowsta

Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelmassa Finnvera tarjoaa vakuudettoman lainan, Tekes rahoitusta asiantuntijapalvelujen hankintaan ja Finpro neuvontaa kasvuun ja kansainvälistymiseen. LetsGrown avulla Heeros kasvattaa kansainvälistä liiketoimintaa. Hollannin tytäryhtiön toimintaa laajennetaan ja Ruotsista haetaan jalansijaa. Yritys avaa asiakaspalvelukeskuksen ja laskujen skannauspalvelun Hollannissa.

"LetsGrowssa on mielestäni hyvää se, että eri lähteistä tulevaa rahoitusta on yhdistetty samaan pakettiin. Rahoitusta hakeva yrityshän hakee nimenomaan juuri rahoitusta – mitä se on ja mistä se tulee, ei ole niin tärkeää. Tekesin ja Finnveran yhteismalli antaa lisäksi mahdollisuuden yhdistää eri toimintoja projektissa joustavasti", Lattu sanoo.

"Viiden vuoden päästä liikevaihtomme pitäisi kasvaa noin 15 miljoonaan euroon ja kansainvälisen liiketoiminnan olla vakaata."

Tekes on rahoittanut Heeroksen tuotekehitystä useissa projekteissa, joista esimerkiksi verkkolaskuratkaisun kehitys oli erityisen onnistunut. Finnveran lainalla käynnistettiin aikanaan kansainvälinen toiminta.