12.02.2015

Nivalassa sijaitsevan vuonna 1992 perustetun perheyritys Champion Doorin päätuotteita ovat kangasnosto-ovet lentokone- ja teollisuushalleihin, varastoihin, satamiin ja telakoille. Yritys toimittaa erikoisovia myös maatalouteen, rullapalo-ovia sekä liikuntatilat jakavia seiniä.

PVC-kangaspinnoitetuilla ovilla on monia etuja perinteisiin teollisuusoviin verrattuna. Ne ovat kevyitä, eivät vaadi suuria tukirakenteita ja huollon tarve on vähäinen. Kankaiset teollisuusovet soveltuvat erinomaisesti myös likaisiin ja kylmiin olosuhteisiin ja niiden huollon tarve on vähäinen.

”Tärkeimpiä asiakkaitamme ovat suuria teollisuus- ja lentokonehalliovia tarvitsevat yritykset Suomessa ja ulkomailla. Liikevaihdostamme noin 80 prosenttia tulee viennistä, jonne myös suurimmat ja vaativimmat oviprojektit toteutetaan. Meillä on asiakkaita esimerkiksi Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja Lähi-idässä, kertoo talouspäällikkö Tiina Karjalainen.

Champion Doorin liikevaihto on kasvanut keskimäärin 20 prosenttia vuodessa. Viime tilikaudella kasvu oli ennätykselliset 62 prosenttia. Henkilöstön määrä on noussut tasaiseen tahtiin liikevaihdon kanssa ollen tällä hetkellä 49.

Uusille markkinoille Team Finland LetsGrown avulla

Markkinoilla on merkittävää kilpailua samankaltaisista ja vaihtoehtoisista oviratkaisuista.

”LetsGrown kautta haemme kansainvälistä kasvua. Tärkeimpiä toimenpiteitä ovat sekä nykyisten toiminta-alueiden myynnin vahvistaminen että uusille markkina-alueille etabloituminen. Lisäksi tavoitteena on yrityksen sisäisten prosessien ja toimintatapojen kehittäminen sekä tuotteen teknisten ominaisuuksien kehittäminen vastamaan yhä paremmin kansainvälisiä vaatimuksia.”

Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelmassa Finnvera tarjoaa vakuudettoman lainan, Tekes rahoitusta asiantuntijapalvelujen hankintaan ja Finpro neuvontaa kasvuun ja kansainvälistymiseen.

”Viiden vuoden kuluttua Champion Door on maailman johtava ja arvostettu suurten ovien valmistaja”, Karjalainen sanoo.