03.12.2015

Helsinkiläinen vuonna 2005 perustettu ohjelmistoyritys Bilot kehittää ja konsultoi tietojärjestelmiä, jotka pohjautuvat SAP- ja Microsoft-yritysohjelmistoihin. Bilot toimittaa asiakkailleen, kuten Keskolle, Ruukille, Metsolle ja Postille, verkkokauppa-, mobiili-, hinnoittelu-, asiakkuudenhallinta- ja liiketoimintatiedon ratkaisuja.

Bilot on ollut kannattava kasvuyritys perustamisestaan lähtien. Vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 50 prosenttia. Yritys on toistaiseksi kasvanut orgaanisesti ilman ulkopuolisia pääomasijoituksia. Liikevaihto viime vuonna oli 15 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 120.

Päämarkkinamme on ollut Suomi ja suurin osa asiakkaistamme on pörssilistattuja yrityksiä tai muuten toimialojensa johtavia yrityksiä. Tuomme asiakkaillemme merkittäviä liiketoimintahyötyjä, mistä osoituksena on muun muassa SAP:in myöntämä vuoden innovaatiokumppanin tunnustus,

kertoo Bilot Oy:n perustaja ja kansainvälistymistä edistävän Bilot International Oy:n hallituksen puheenjohtaja Toni Haapakoski.

Kotimaa ei riitä

Suomessa Bilot on viime vuosina kasvanut pääasiassa kilpailijoiden markkinaosuuksia viemällä. Yritys ei kuitenkaan usko Suomen markkinoiden riittävään kasvupotentiaaliin. Siksi Bilot on suunnannut suosiolla ulkomaille. Kansainvälinen kasvu pohjautuu omaan tuotesuunnitteluun ja -kehitykseen, tuotteiden kaupallistamiseen ja globaalien myynti-, jakelu- ja toimituskanavien kehittämiseen.

Ensimmäinen konkreettinen askel otettiin keväällä 2014, jolloin Bilot perusti ensimmäisen ulkomaisen tytäryhtiönsä Puolaan. Tytäryhtiön alkutaival on ollut lupaava ja Haapakoski on vakuuttunut siitä, että valittu kansainvälistymisstrategia on ollut oikea.
Team Finlandin rahoitus ja palvelut apuna kasvussa

Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelma tarjoaa kasvukykyisille pk-yrityksille Finnveran vakuudettoman lainan, Tekesin avustuksen innovaatiopalvelujen hankintaan ja Finpron kansainvälistymisen asiantuntijapalvelut. LetsGrow mahdollistaa Bilotille nopeamman väylän kansainvälistymiseen.

"Ulkomaille laajentuminen vaatii paljon omia ja ulkopuolisia resursseja ja on tietenkin riskialttiimpaa kuin kotimaassa toimiminen. Ilman ulkopuolista rahoitusta kansainvälistymissuunnitelman toteuttaminen olisi merkittävästi hitaampaa, jopa mahdotonta. LetsGrow-rahoitusta käytetään muun muassa kansainvälistymiseen tarvittavaan käyttöpääomaan, markkinaselvityksiin, laki- ja kansainvälistymisneuvontaan ja kumppanisuhteiden solmimiseen."

"Team Finland LetsGrow -rahoitusohjelman hyödyntäminen on ollut yrityksellemme helpompaa, vaikka siinä on ollut kaksi toimijaa – Tekes ja Finnvera. Aiemmin jouduimme keskustelemaan erikseen jokaisen toimijan kanssa samasta tarpeesta, mutta LetsGrow kokonaisuutena sopi erittäin hyvin agendaamme ja haluumme kansainvälistyä. Team Finland -kasvuluotsimme on ohjannut meitä oikeiden pöytien ääreen ja muutenkin auttanut meitä pidemmän tähtäimen suunnittelussa", Toni Haapakoski sanoo

Lisätietoja

Toni Haapakoski
Bilot International
p. 050 442 0008
toni.haapakoski (at) bilot.fi
www.bilot.fi