Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

”Pk-yritykset, kansainvälistyminen ja vienti ovat Suomelle tärkeämpiä kuin koskaan” - Asiakkaat ja yhteistyökumppanit Finnveran 20-vuotisjuhlan keskiössä

Risto Siilasmaa, Niina Pietikäinen ja Matti Malminen
Lavalla kuultiin puheenvuorot Nokian ja F-Securen hallituksen puheenjohtajalta Risto Siilasmaalta, Harrinivan toimitusjohtajalta Niina Pietikäiseltä ja Konecranesin Matti Malmiselta.

11.10.2019

Tänään juhlimme sitä, mitä te asiakkaat olette saaneet aikaan ja mitä me yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme voineet mahdollistaa ja ennen kaikkea, mitä me jatkossa voimme tehdä tämän maan talouden hyväksi, sanoi Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä yhtiön 20-vuotisjuhlassa.

− Asiakkaamme, teitä varten olemme olemassa. Yhteistyökumppanimme, yhdessä teidän kanssanne on mahdollista saavuttaa tavoitteet, joka ovat meille yhteisiä, Pauli Heikkilä sanoi.

Nykyinen Finnvera Oyj syntyi 20 vuotta sitten kahden organisaation fuusiona. Näin saman katon alle tuli pk-rahoittaja ja Suomen vientitakuutoimija, niin sanottu ECA. Toiminnan perustehtävät ovat samat, jotka Finnveralle tuolloin annettiin, mutta maailma on muuttunut. Finnveran toiminnan volyymi on yli seitsemänkertaistunut noista ajoista.

− Pk-yritykset, kansainvälistyminen ja vienti ovat Suomelle tärkeämpiä kuin koskaan, Heikkilä painotti.

Rahoituksen merkitys on ratkaiseva yritysten kasvuharppauksissa. Tämä viesti tuli vahvasti esille sekä pk-yritysten että globaalien suuryritysten puheenvuoroissa Finnveran 20-vuotisjuhlassa. Lavalla kuultiin Nokian ja F-Securen hallituksen puheenjohtajan Risto Siilasmaan, muoniolaisen matkailuyritys Harriniva Oy:n toimitusjohtajan Niina Pietikäisen ja Konecranesin viennin rahoituksen johtajan Matti Malmisen puheenvuorot. Finnveran rooli ja rahoituksen tärkeys yritysten käännekohdissa liittyi jokaiseen tarinaan.

− Finnvera ja Kera sitä ennen on ollut hirveän tärkeä, kaikissa harppauksissa mukana. Nyt me niitetään sitä satoa, Harrinivan Niina Pietikäinen totesi. Hän edustaa kolmatta sukupolvea perheyrityksen johdossa ja arvioi, että Harriniva on yrityksen toiminnan aikana työllistänyt yhteensä 3 500 henkilötyövuotta.

Vientitakuulaitos luo tasapuolista pelikenttää

Pääpuhuja Risto Siilasmaa korosti viennin rahoituksen roolia ja Finnveran tehtävää vientitakuulaitoksena. Hän onnitteli Finnveraa hyvin ansaitusta vuoden vientitakuulaitos -tittelistä. Siilasmaa puhui teknologian ja innovaatioiden kehittämisestä ja kaupallistamisesta sekä Euroopan, Yhdysvaltain ja Kiinan kilpailuasetelmasta markkinoilla. Viennin rahoitus ja vientitakuut luovat tasapuolista pelikenttää.

− Tasapuolinen pelikenttä, level playing field, sitä me peräänkuulutamme. Finnveralla on ollut tärkeä rooli Nokian menestyksessä, Siilasmaa sanoi.

Finnveralla on ollut tärkeä rooli Nokian menestyksessä, Risto Siilasmaa sanoi.

Rahoitusosaaminen ratkaisee kaupat

Kansainvälisessä kilpailussa rahoitus voi olla myös valttikortti, joka ratkaisee kaupat kotiin. Yhä useammin vientiyritykset tarjoavat oman tuotteensa rinnalla ostajalle rahoitusta. Muun muassa Finnveran teettämä viennin rahoituksen vaikuttavuustutkimus osoitti, että ostajarahoituksen tarjoaminen voi jopa ratkaista pääsyn mukaan tarjouskilpailuun.

Tämän tunnistaminen edellyttää viennin rahoituksen työkalujen tuntemista, sanoo Konecranesin Matti Malminen.

Hän kannusti Finnveraa ja kauppakamareita jatkamaan pk-yrityksille suunnattua vientikaupan rahoituskiertuetta, jotta yhä useampi yritys saisi tietoa rahoituksen mahdollisuuksista ja toisaalta riskienhallinnan keinoista. Suuren vientiyrityksen näkökulmasta viesti oli yksiselitteinen:

− Viennin rahoitus on tänä päivänä välttämättömyys, Malminen totesi ECA-rahoituksesta eli vientitakuulaitosten rahoituksesta.

Tänään juhlimme sitä, mitä te asiakkaat olette saaneet aikaan, mitä me yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme voineet mahdollistaa ja ennen kaikkea, mitä jatkossa voimme tehdä tämän maan talouden hyväksi, Pauli Heikkilä sanoi.

Nokian ja F-Securen hallitusten puheenjohtaja Risto Siilasmaa puhui uusien teknologioiden merkityksestä globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Kansainvälisessä kilpailussa Eurooppa on edelleen iso tekijä, hän painotti.

Tilaisuuden juonsivat Finnveran rahoituspäällikkö Heidi Nousiainen kasvavat ja kansainvälistyvät yritykset -yksiköstä ja rahoituspäällikkö Antti Saviaho suuryritykset-yksiköstä. Aleksis Kiven päivän kunniaksi he avasivat tilaisuuden Aleksis Kiven Suomenmaa-runolla.

Vastuullinen matkailu on yksi megatrendeistä, joissa Suomen ja Lapin on oltava mukana, sanoi Harriniva Oy:n toimitusjohtaja Niina Pietikäinen (oik.) Heidi Nousiaisen haastattelussa.

Finnvera on kuunnellut asiakkaiden tarpeita, kiitti Konecranesin viennin rahoituksen johtaja Matti Malminen. Hän on urallaan toiminut myös rahoittajan roolissa ja korosti viennin rahoitusosaamisen tärkeyttä.

Kuvat: Ilari Takamäki

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot