Etsi Finnverasta

Uutiset

Edellinen sivu

Lifeline Venturesin yrittäjät perustavat uuden 20 miljoonan euron pääomarahaston kansainvälistä markkinajohtajuutta hakeville teknologiayrityksille

20.03.2012

Lifeline Ventures avaa tänään Lifeline Ventures Fund I -pääomasijoitusrahaston, joka sijoittaa kansainvälistä markkinajohtajuutta tavoitteleviin terveys-, peli- ja teknologiayrityksiin. Ensimmäisessä vaiheessa uusi rahasto on kooltaan 20 miljoonaa euroa, ja sen sijoittajat ovat Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Kasvurahastojen Rahasto, Sitra, Finnvera, Troll Ventures, Juuranto Invest ja perustajat. Lifeline Ventures on ollut mukana työ- ja elinkeinoministeriön Vigo-kiihdyttämö -ohjelmassa sen alusta vuodesta 2009.
- Sijoitamme yrityksen tilanteen mukaan kymmenistä tuhansista aina miljooniin euroihin asti. Tulemme erityisen mielellämme mukaan yrityksiin aivan alkuvaiheessa, kun yrityksen kulttuuri ja tavoitteet ovat vasta muodostumassa, toteavat Lifeline Venturesin perustajat Petteri Koponen ja Timo Ahopelto.
Lifeline Ventures sijoittaa pääosin Suomeen, josta on muodostumassa yksi Euroopan kiinnostavimmista startup-keskuksista. Suomessa kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa kokeneet sarjayrittäjät, halu luoda merkittäviä yrityksiä, osaava työvoima ja sekä kansainväliset että paikalliset pääomasijoittajat.
- Kotimaisessa startup-kentässä on juuri nyt ilahduttavan aktiivista toimintaa, joka toivottavasti johtaa uusien mielenkiintoisten kasvuyritysten syntyyn. Lifeline tuo uuden sukupolven toimijana näille hankkeille alkuvaiheen rahoituksen lisäksi osaamista, kokemusta sekä kansainvälisen verkoston, kommentoi Kasvurahastojen Rahaston sijoitusneuvoston puheenjohtaja ja Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.
Lifeline Ventures aloitti Vigo kiihdyttämö-ohjelmassa ensimmäisten valittujen kiihdyttämöiden joukossa 2009. "Lifeline Venturessa yhdistyy rohkeus, kunnianhimoiset tavoitteet ja vahva kansainvälinen kokemus. Suomi menestyy globaalissa toimintaympäristössä  ainoastaan sillä, että pystymme synnyttämään enemmän kansainvälisiä menestystarinoita", kommentoi Finnveran pääomasijoitustoiminnan manageri ja Vigo kiihdyttämö-ohjelman ohjausryhmän jäsen Keith Bonnici.
Lifeline Ventures on sijoittanut viimeisen kahden vuoden aikana 18 varhaisen vaiheen yritykseen yhdessä toimialojensa arvostetuimpien kansainvälisten rahoittajien kuten Accel Partnersin, HealthCapin, Index Venturesin ja True Venturesin kanssa. Lifeline Venturesin kohdeyritykset ovat keränneet yli 35 miljoonaa euroa rahoitusta, rakentaneet kansainvälisesti vahvoja tiimejä ja tuoneet markkinoille lukuisia kohdemarkkinoitaan uudelleen määritteleviä innovatiivisia tuotteita.
Yksi Lifeline Venturesin ensimmäistä sijoituksista on Applifier, joka kahden vuoden aikana on kasvanut maailman suurimmaksi pelien markkinointiverkostoksi tavoittaen Facebook:ssa yli 150 miljoonaa kuukausikäyttäjää. Yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Jussi Laakkosen mukaan yrityksen kasvu nopeutui merkittävästi Lifelinen myötä:

- Lifelinen osaaminen ja verkottuminen on maailmanluokkaa. Sarjayrittäjätaustansa ansiosta he ymmärtävät kansainvälisesti toimivan yrittäjän haasteet ja pystyvät tukemaan häntä startup-yrityksen vuoristoradassa.
Lifeline Ventures on aikaisen vaiheen terveys-, peli- ja teknologiayhtiöihin sijoittava rahasto. Lifeline Venturesin osakkaat Timo Ahopelto, Petteri Koponen ja Ilkka Paananen ovat kokeneita yrittäjiä, jotka sijoittavat kymmenistä tuhansista miljooniin euroihin. Lifeline Ventures etsii kansainvälistä markkinajohtajuutta tavoittelevia startup-yrityksiä.
Lisätietoa: http://lifelineventures.com

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot