Etsi Finnverasta

Uratarinat

Edellinen sivu

Hilla Marjoranta, lakimies

Esa Männistö, IT-arkkitehti

Samuli Kraama, rahoitusneuvoja

Mikko Pitkänen, rahoituspäällikkö

Juuso Heinilä, liiketoimintajohtaja

Petri Kataja, IT-asiantuntija

Tavallista työpäivää ei olekaan.

Nimi ja työtehtävä?

Petri Kataja, 30, IT-asiantuntija

Minkälainen koulutus sinulla on?

Valmistuin IT-puolen tradenomiksi vuonna 2009.

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Hain Finnveraan kesätöihin opiskelujeni ollessa vielä kesken. Ilmeisesti työnlaadustani pidettiin tarpeeksi, sillä pääsin samoihin hommiin seuraavanakin kesänä. Tätä seurasi äitiyslomasijaisuus sekä hieman määräaikaisuutta, kunnes työsuhteeni vakinaistettiin. Kaikki sai siis alkunsa kesätöistä, mikä ei liene kovinkaan harvinaista.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Kerron vastauksen, kun se selviää! Tehtäviini kuuluu vaihtelevasti erilaisia projekteja, tukihommia, käyttäjähallintaa, tiettyjen järjestelmien pääkäyttäjänä toimimista sekä sillisalaatti muita IT-asioihin viittaavia toimia. Vaikka aamulla olisikin suunnitellut koko päivän etukäteen, niin harvoin nuo suunnitelmat paikkaansa pitävät.

Mistä pidät eniten työssäsi ja Finnverassa?

Työ on monipuolista ja se ei ainakaan lopu kesken. Työtoverit ovat myös vallan mainioita ja nyt heitä on tukuittain lisää Team Finland -talossa. Finnvera on myös tärkeässä osassa suomalaisessa rahoitusmaailmassa, joten on hienoa olla mukana tässä toiminnassa.

Minkälaista osaamista työssäsi tarvitaan?

Eri tietotekniset taidot ovat totta kai pääosassa, mutta looginen päättelykyky on myös enemmän kuin tarpeen näissä töissä. Tukitoimissa on myös kyettävä kommunikoimaan muiden kanssa, verbaalisesti sekä tekstin muodossa. Näissä kaikissa on tullut kehityttyä vastuualueiden kasvaessa.

Riku Mulari, palvelutuotannon päällikkö

Vaihtelevat työtehtävät ja Finnveran mielekäs toiminta-ajatus saavat viihtymään.

Nimi ja työtehtävä?

Riku Mulari, 41, palvelutuotannon päällikkö.

Minkälainen koulutus sinulla on?

Insinööri, tuotantotalous 1999
Kauppatieteen maisteri, yrityksen hallinto 2002

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Aloitin Finnverassa 1.8.2005 yritystutkijana. Olin sitä ennen töissä kehitysyhtiössä konsulttina ja useat asiakkaamme olivat Finnveran asiakkaita. Kiinnostuin Finnveran toiminnasta ja yritystutkijan työ tuntui vastuulliselta näköalapaikalta elinkeinoelämään, mitä se sitten olikin. Yritystutkijan työn jälkeen toimin rahoituspäällikkönä ja tuotantopäällikkönä ennen nykyistä tointani.

Ennen Finnveraa olen toiminut muun muassa työnjohtoharjoittelijana ja asentajana, logistiikkaesimiehenä ja kehittämispäällikkönä.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäivä konttorilla sisältää 3-5 palaveria ja useamman puhelun tai lync-palaverin. Nykyisin tietotekniikan avulla voi hoitaa monia asioita fyysisestä sijainnista riippumatta, joten liikkumista paikasta toiseen ei vaadita enää niin paljoa. Useat hoidettavat asiat kulkevat sähköpostilla, ja meilien läpikäyntiin meneekin aikaa. Valmistelen myös paljon materiaalia erilaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin ja joka päivä käyn läpi raportteja ja tilastoja.

Mistä pidät eniten työssäsi ja Finnverassa?

Vaihtelevat työtehtävät ja Finnveran mielekäs toiminta-ajatus ovat minulle tärkeimmät syyt viihtyä työssäni. Pidän erityisesti visioimisesta ja kehitystyöstä, joita molempia olen saanut tehdä nykyisessä tehtävässäni sekä yhtiön eri prosessien parissa. Tässä työssä saa myös laajan kuvan sekä julkisen että yksityisen yrityspuolen asioista.

Finnverassa on ollut mahdollista tarttua projektiluontoisiin tehtäviin, ja tätä olen pyrkinyt hyödyntämään. Koulutusta ja itsensä kehittämismahdollisuuksia on ollut tarjolla todella hyvin. Esimieheni ovat kaikki kannustaneet kehittymään ja etenemään polullani.

Minkälaista osaamista työssäsi tarvitaan?

Työssäni pitää olla loogista päättelykykyä ja laaja-alaista ymmärrystä eri asioista. Myös työtehtävien priorisointi on tärkeää, sillä kaikkea ei ehdi tehdä vaikka haluaisikin. Tästä syystä myös järjestelmällisyys korostuu, ja siinä minulla riittääkin aina vain opeteltavaa.
IT-taidot ja ymmärrys järjestelmien toiminnasta ovat ehdottomia vaatimuksia tässä työssä. Pitkästä pinnasta on myös hyötyä, sillä asiat eivät mene aina niin kuin on suunniteltu. Joskus myös muutokset ottavat aikaa. Esimiehenä todella tärkeää on taito kuunnella.

Puhelinvaihde

029 460 11 (ark. 8.00-16.15)


Rahoitusneuvonta

029 460 2580 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Muu asiointi

029 460 2790 (ark. 9.00–16.15)

Avaa chat
Helsingin-pääkonttori

Porkkalankatu 1

PL 1010, 00101 Helsinki


Kuopion-pääkonttori

Kallanranta 11

PL 1127, 70111 Kuopio


Katso kaikki yhteystiedot